Moltes vegades no creiem que sigui important comptar amb una impressora a l’oficina i quan la necessitem, no prestem la suficient atenció a les característiques del tipus de terminal que hem adquirit.

Existeixen gran quantitat de models i gammes diferents, cada una d’elles amb unes especificacions concretes. És important realitzar un petit estudi de necessitats per tal de descobrir què requerim realment i no caure en l’error d’equipar-nos erròniament.

Quina impressora necessito?

Actualment podem trobar dos grans tipus d’impressores al mercat: les impresoes làser i les impressores d’injecció de tinta. Però, quina és la millor per la meva empresa?

Avantatges de la impressora làser

Preu

Quan van sortir les primeres impressores làser al mercat, aquestes eren molt cares. Ara, la diferència de preu és cada cop menor

Extensa gamma de models

Existeix una àmplia gamma de models entre els que podem trobar impressores bàsiques que només imprimeixen en blanc i negre o impressores a tot color especialment creades per tirades llargues.

Velocitat d’impressió

Una impressora làser té una velocitat d’impressió molt superior a la d’una impressora de tinta.

Major rendiment

Els cartutxos de tinta per impressores làser són una mica més cars, però molt més rentables.

Avantatges d’impressores d’injecció de tinta

Millor qualitat

Amb una bona configuració i el paper adequat, es poden aconseguir grans resultats amb una impressora d’injecció de tinta.

Versatilitat

Aquest tipus d’impressores ofereix una gran versatilitat ja que podem aconseguir una gran quantitat de resultats diferents en funció de les nostres necessitats.

Preu

Els cartutxos de tinta són més barats que els utilitats per una impressora làser. No obstant, hem de tenir en compte que la seva rendibilitat és menor pel que aquest tipus d’impressió surt realment a compte si només imprimirem de tant en tant.

És necessari invertir en una impressora multifuncional?

Una vegada tenir clar el tipus d’impressió que necessitem, hem de preguntar-nos: quines avantatges té una impressora multifuncional? La resposta és: moltes!

Una impressora multifuncional és una únic dispositiu que realitza diferents funcions abans portades a terme per diferents terminals. D’aquesta manera, amb un terminal podem realitzar moltes més accions estalviant temps i diners i guanyant en eficiència i eficàcia. Així doncs, una impressora multifuncional pot ocupar-se d’accions com imprimir, fotocopiar, escanejar, enviar i rebre correus i fax, etc.

Conclusions

Així doncs, vist tot això, quina és la millor impressora? Quan et facis aquesta pregunta has de tenir en compte una sèrie de paràmetres per tal d’escollir la que millor s’adapti a la teva oficina o negoci. És important tenir clar l’ús que li volem donar, així com el volum d’impressió que necessitarem realitzar. També és important tenir clar si imprimirem en color o només en blanc i negre i si necessitarem  de serveis extres com poden ser el fax o l’emmagatzematge al núvol.

D’altra banda, una altra pregunta important és si hem de comprar o llogar. Pots llegir aquí el nostre article sobre el rentin d’impressores i descobrir perquè és la millor solució per tal de disposar d’una impressora actualitzada i pagar només una quota mensual mínima i per l’ús que donem a l’equip.

Una vegada haguem respost aquests preguntes serem capaços d’identificar la impressora que millor s’adapta a les nostres necessitats. I arribats a aquest moment, contacta amb nosaltres, tenim la impressora que necessites i el servei de rentin amb les millors garanties.